Over ons

In een notendop

Mynt is dé plek voor de mooiste horloges, sieraden en trouwringen van topmerken. Deze shop je makkelijk online op deze site of in onze winkel in Heerlen. Handig om te weten: Mynt spreek je uit als mint.

Iets uitgebreider…

Het is alweer een tijdje geleden dat we ons bedrijfje oprichtten en sindsdien is er een hoop veranderd.

In 1998 zijn we onder de naam ItaloDesign begonnen met het maken en verkopen van trouwringen. Kwaliteit tegen een scherpe prijs was het belangrijkste uitgangspunt. Als klein familiebedrijf zijn we altijd in staat geweest om zowel ontwerp als productie in eigen beheer uit te voeren. Zo houden we de kosten laag en de kwaliteit hoog.

De focus lag de eerste jaren bij gouden trouwringen met een huiscollectie van meer dan 120 modellen. De uitgebreide collectie titanium trouwringen van TitanFactory werd later toegevoegd. Internet heeft altijd een grote rol gespeeld in ons bedrijf, we waren dan ook een van de eerste Nederlandse bedrijven die online trouwringen verkocht.

Na jaren van succes besloten we in 2005 een juwelierszaak te openen en ons aanbod uit te breiden met sieraden en horloges. Trouwringen stonden uiteraard nog steeds centraal in onze bedrijfsvoering, ook op deze nieuwe locatie buiten het centrum van Heerlen.

In 2012 besloten we de naam ItaloDesign voortaan alleen nog te gebruiken voor onze huiscollectie trouwringen. De winkel werd omgedoopt tot Mynt Juwelier als hét adres voor sieraden, horloges & trouwringen.

Na ruim 10 jaar op de Heerlerbaan werd het halverwege 2015 tijd voor een nieuwe uitdaging: verhuizen naar het stadscentrum van Heerlen. We bezochten meerdere mogelijke locaties totdat ons oog viel op een geweldige ruimte in het Corio Center waarvan we zeker wisten dat het geschikt was voor onze volgende stap. Op 3 oktober 2015 openden we op feestelijke wijze de deuren van onze gloednieuwe Mynt winkel. Onze collectie werd uitgebreid met nieuwe merken om er zeker van te zijn altijd de meest trendy horloges en sieraden te hebben.

We nodigen je graag uit om eens langs te komen in onze winkel in Heerlen, waar we naast de vele artikelen die je online bij ons kunt shoppen ook merken hebben die (nog) niet online staan. Tot snel!